2011. február 27., vasárnap

What a Wonderful World

Fedélzeti napló 2011. febr.26, szombat
Bejegyzi: Keke

Végre, végre! Sikerült Csabitól magamhoz ragadni a naplóírás jogát! (Nem volt könnyű, amilyen kis grafomán!)
Mivel szombat reggel is szép, napsütéses napra ébredtünk (83 F, 28 C), nagyon nehezen lehetett a fiúkat - főleg Csongit- meggyőzni, hogy az Epcot Centerben folytassuk parkbéli kalandozásaink sorát, ahelyett, hogy egész nap a szálloda medencéjében dagonyázzunk!
A szokásos reggelink után (eperjam-es pirítós, corn flakes, goffri) a helybéliek magabiztosságával irányoztuk meg az autópályák szövevényén át a parkot. (végre én vezethettem a Dodge-ot, jee!). Negyedik  napi próbálkozásunkra sikerült megtalálnunk a parkok közelében lévő egyetlen ingyenes parkolót, (így megspórolva a mai 14 dolláros díjat), ahonnan keresztülsétálva egy gyönyörű üdülőkomplexumon, annak a taván hajóra szálltunk, amely elandalgott velünk a tó túloldalán lévő Epcot Center hátsóbejáratához.

Máris folytatom, de előbb egy kis háborgás az eddigi tapasztalatimról:
1.) Reggeli:
Minden eszköz műanyag, úgyhogy mire megreggelizünk, hegyekben áll a szemét, a rengeteg műanyag tányér, habfröccsöntött pohár, jam-es doboz, evőeszköz stb. Nem valami öko-tudatos!
2.) Housekeeping:
Minden nap lecserélik az összes törülközőnket a szobából... és az egyetlen egyszer használt szappant, tusfürdőt stb.
Kötelező jelleggel beindítják a légkondit - persze fagyasztóprogramon! Tegnap este olyan hideg szobára értünk haza, hogy csakúgy vacogtunk. Csaba rögvest ki is ragasztott egy "please don't turn on" cetlit a légkondira, amit a spanyolajkú takarítók nem biztos, hogy érteni fognak... Majd este megtudjuk!

A belterek túlhűtése egyébként teljesen általános jelenség: mindenütt nagyon hideg van, kész felüdülés újra kijönni a szabadba! Azon szoktunk mulatni, hogy simán meg lehet mondani egy helyiségben, hogy ki az amerikai és ki külföldi: a helyiek mind pántos trikóban, rövidgatyában és flik-flakban/Reebookban vannak. A többiek pulcsiban. Még a kis csecsemők is bodyban fekszenek a babakocsikban, meztelen lábbal, combbal. Brrr!

Megkérem a fiúkat, hogy írják le élményeiket az Epcot-ról, ami a világ jellegzetességeit bemutató komplexum.

Arti:
Szerintem a Space Misson volt a legjobb, ahogy kilőttek,  meg amikor irányítanom kellett (mert én voltam a pilóta) akkor nagyon élveztem, a végén majdnem lezuhantunk (nem az én hibámból). Amikor kijöttünk volt egy pc-s játék amiben meg kellett menteni 5 űrhajóst, aki bentragadt a bolygón. Kértem egy TRON-os* baseball sapkát, amit holnap kapok meg!!!
Nagyon jól érzem itt magam!
Bye-bye!!!
Üdv:
Arti

*TRON: egy harcos film (kérdezzétek a gyerekeket!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése